Младеж на 20 години от разградското село Ясеновец предизвика катастрофа с полицейски автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Около 04:15 часа на 7 декември по улица „Свети Климент“ в Разград полицейски патрул подава сигнал за спиране на преминаващ автомобил „Шкода Октавия“. Водачът не се подчинява на разпореждането, ускорява и опитва да излезе извън града.

На улица „Любен Каравелов“ в посока изхода за Исперих губи контрол, излиза в крайпътната канавка, удря се в дърво и от удара автомобилът се връща на пътното платно. В този момент служебният автомобил „Опел Астра“, предприел преследване, се блъска в задната част на катастрофиралата и без светлини кола.

При инцидента няма сериозно пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети. В хода на полицейската проверка е установено, че 20-годишният водач не притежава свидетелство за правоуправление.

Той е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици, но впоследствие признал, че приема дрога, уточни Георгиева. По случая е образувано следствено дело.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук