Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков смени държавната охрана и тежкия джип на НСО с такси. Ден, след като колата му се заби с висока скорост във внезапно изскочил на разклона за Аксаково автомобил, Петков е забелязан да се придвижва в София с такси, пише стандарт нюз бг. 

Кирил Петков слезе от жълтата кола в столичния кв. "Лагера" и светкавично привлече погледите и коментарите на софиянци около него. Депутатът от ПП-ДБ говореше нервно по телефона и буташе куфарче на колела.

Ама това Кирил Петков ли е, питаше възрастна жена на близкия тротоар. Той е, той е, ама много е угрижен, отговори й дама до нея. Така е, тепърва ще бере ядове заради катастрофата, включи се в одумката и достолепен господин. Накрая групичката започна да дискутира дали Петков живее в "Лагера", какво прави там и защо е с куфар.

"Стандарт" припомня, че в късния следобед в четвъртък на разклона за Аксаково стана зловеща катастрофа с джипа от НСО на Петков. Един мъж загина в адския сблъсък, съпругата му, 58-годишната Красимира, е в много тежко състояние във варненската болница. 

Цял ден мрежата ври и кипи от въпроси около трагедията. Хората питат защо Петков е с охрана от НСО, след като вече не е премиер. А най-коментираната тема е с какви километри в час се е движела колата на специалната служба. Заради високата скорост при ограничение 60 км/ч, мнозина търсят вината и в джипа на Петков, независимо че той е бил на път с предимство.