Изтребител F-16 Fighting Falcon на ВВС на САЩ се разби близо до военновъздушната база Холоман в американския щат Ню Мексико, съобщава Fox News.

Според телевизионния канал инцидентът е станал в района на Националния парк "Уайт Сендс". Пилотът е успял да катапултира. Наложило се е да му бъде оказана медицинска помощ.

„Катапултиралият се пилот беше единственият пътник на борда и беше откаран с линейка за оказване на медицинска помощ“, съобщава телевизията.

Пояснява се, че някои части от националния парк трябвало да бъдат затворени за обществеността, докато аварийните служби работят.

Малко по-късно стана ясно, че разбилият се изтребител F-16 е превозвал опасни химикали. Това съобщава телевизионният канал FoxNews, позовавайки се на властите.

„Длъжностните лица призоваха персонала, който не е свързан с извънредната ситуация, да избягва района, за да се предотврати евентуалното въздействие на опасните химикали, които са били на борда на самолета“, се казва в съобщението.

В момента службите за спешна помощ установяват причините за катастрофата. Както FoxNews отбеляза, това е третата самолетна катастрофа с изтребител F-16 за последните шест месеца.

Превод и редакция: БЛИЦ