Затруднено е движението по главен път Пловдив-Карлово, заради тежка катастрофа с три жертви и ранени.

Сигналът е получен днес на тел. 112 малко след 18.30 ч. По първоначални данни близо до Баня, откъм Карлово, при все още неизяснени обстоятелства  настъпило произшествие между три автомобила - "Опел", "Дачия" и "Фолксваген", при което първата кола се врязал в дърво.

В нея пътували четирима души, като за изваждането им от купето са се намесили служители от пожарната със специализирана техника. На място е констатирана смъртта на 55-годишна жена и 62-годишният шофьор на "Опела", които са съпрузи и са от софийското село Мирково. Има и трета жертва - момиче на 33 години.

Все още няма яснота дали има родствена връзка с другите жертви. В болница в тежко състояние е откаран и четвъртият от "Опела" - млад мъж. Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед.

Автомобилът "Опел" е със софийска регистрация, а другите две коли, участващи във фаталния инцидент, са с пловдивски регистрации.

Разследващи коментираха пред БЛИЦ, че до тежкия инцидент се е стигнало след тройно изпреварване.

До приключването му преминаващите автомобили се насочват по обходен маршрут от Карлово през Марино поле, на разклона с Ведраре към Баня, от където се включват на главния път.

Малко по-късно стана ясно, че при мелето има и четвърта жертва. Повече за ужаса може да прочетете ТУК!

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!