Прокуратурата ще поиска постоянен арест за дрогирания шофьор на камион с 21 фиша, който в сряда уби 23-годишна жена, спряла в аварийна лента на магистрала "Тракия" заради спукана гума. Инцидентът стана в участъка от магистралата до Нова Загора.

Водачът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин.

При фаталния пътен инцидент са пострадали и други три жени, две от тях са в тежко състояние. 24-годишният шофьор не е дал смислено обяснение - как е навлязъл в аварийната лента. Предстои да бъде назначена автотехническа и съдебно оценителна експертиза.

Две от пострадалите млади жени продължават да са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. И двете са в стабилно състояние и без опасност за живота. Третата потърпевша е освободена.

Оказа се, че освен положителен тест за наркотици, той е дал и положителна проба за алкохол. Кръвните проби се очаква да излязат най-рано до седмица.

Автоекспертът Стефан Драганов коментира в сутрешния блок на Нова тв, че контролът върху тежкотоварните превозни средства трябва да бъде затегнат. „Колкото и да е скъп един тест за наркотици, не е толкова скъп, колкото човешки живот”, каза Драганов и допълни, че тестването трябва да стане масово.

Ако се докаже, че шофьорът е виновен - той може да бъде лишен от свобода от 5 до 15 години и лишаване от правото да управлява моторни превозни средства.

БЛИЦ припомня, че пет от глобите на шофьора, причинил смъртта на 23-годиишна жена на АМ "Тракия" са за превишена скорост на стойност 1100 лева. В три от случаите 24-годишният Господин Господинов е санкциониран с по 100 лева.

Веднъж му е била наложена глоба от 600 лева за скорост над 30 километра в час в населено място.

Петата санкция е на стойност 200 лева, отново за превишена скорост.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук