Лека кола излетя от мост в Дупница и пострадаха трима младежи. Инцидентът стана около 20,15 часа в петък, когато водачката на автомобил „Алфа Ромео“ при движение с несъобразена скорост е загубила контрол над превозното средство и на кръстовището, образувано от улиците „Н. Малашевски“ и „Ст. Караджа“ в индустриалната зона на града, е паднала от мост, като прелетяла близо 15 метра.

Ужас в Дупница: Шофьорка метна колата си от мост, трима души са...

Зад волана е била абитуриентката Наталия Д. В автомобила били и 20-годишната Нанси К. и 28-годишният Христо А.

Линейка на Спешен център е пристигнала за 5 минути на мястото на инцидента. Дежурният екип открил тримата младежи в автомобила, който се бил приземил на гумите до жп релсите.

По лицата им имало охлузвания. Младежите били уплашени и не осъзнавали какъв късмет са извадили, че са оцелели.

След преглед от дежурния медик, пристигнал на място, е установено, че тримата са с комоцио и съмнения за травми на вътрешни органи от падането от такава височина, и са насочени към частната болница в Дупница, съобщава struma.bg. 

Пристигналите на мястото дежурни полицаи от РУ на МВР в Дупница тествали водачката на автомобила за алкохол, взета й е и проба за наркотици.

При огледа полицаите установили, че автомобилът се е движел с висока скорост. Наталия не успяла да удържи колата, тя помляла мантинелата и ограда до нея и полетяла от моста.

За случая е уведомен дежурен прокурор в Дупница. Образувано е досъдебно производство.

От частната болница в Дупница, където са настанени пострадалите при пътния инцидент, съобщиха вчера, че тримата се чувстват добре и няма опасност за живота им.

От началото на месеца това е втора катастрофа, предизвикана от абитуриентка. На 8 март 19-годишната Алесия от село Самораново, със 6 месеца стаж зад волана, се удари в ограда на къща с управлявания от нея лек автомобил, също марка „Алфа Ромео“.

Алесия се е движила с несъобразена с пътните условия скорост и загубила контрол върху автомобила. Момичето се отърва само с уплаха.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук