27-годишната шофьорка с БМВ, която катастрофира на главния път Пловдив-Карлово, край разклона за Хисар, е арестувана, съобщиха на  брифинг от прокуратурата в Пловдив. 

Тя обаче се намира в болница под полицейска охрана, защото също е пострадала при мелето. 

Образувано е досъдебно производство, разследват се точните причини за трагедията. Мъжете, които са били в мерцедеса, в който БВМ-то се блъсна, също са пострадали. Те са от Казанлък и Стара Загора. Пострадал е и един от колегите на шофьорката, той е със счупен крак. Както първо БЛИЦ съобщи, 57-годишна жена от пловдивското село Долна махала е била в колата ковчег и е загинала на място.

Мария е свекърва на младата шофьорка. От дълги години младата жена е живеела на съпружески начала със сина ѝ Милен. 


Всичките те са работили в автосервиз край Карлово и сутринта са отивали на работа. По наши източници, пътят не е бил почистен и опесъчен.

Свидетел на мелето разказа пред БЛИЦ, че ако не се е отместил и не си е бил вкарал колата в канавката е щял да бъде на мястото на Мерцедеса. 

Мъжът веднага е спрял, след като е видял сблъсъка, помогнал е да извадят трупа и останалите пострадали. Беше потресен от гледката, на която е станал свидетел.

Той каза, че заради заледения път е карал с 20-30 километра в час, но БВМ-то, според него, се е движело с поне 80 километра в час. 

Вероятно високата скорост и заледения път с допринесли за драмата. 

Кристина Иванова, БЛИЦ