Втора катастрофа е станала преди минути на Ришкия проход, съобщават шофьори, които били принудени да се върнат заради затворен участък, пише Флагман. Към мястото пътуват линейка и пожарна. 

Припомняме, че към 13:40 ч. цистерна се преобърна в участъка между селата Подвис и Прилеп. Трасето все още е блокирано поради изтичане на газ. 

Извънредно опасна ситуация в Ришкия проход

„Ришкият проход в частта от Бургаска област е затворен заради двете катастрофи. Ние пътувахме от Шумен в посока Карнобат, но в района на село Камчия ни отбиха към село Вресово.

Не знаем какво се е случило – нито колко са автомобилите, нито дали има ранени или жертви, натам пътуват пожарна и линейка“, обясни шофьор. 

В момента в региона вали дъжд и пътните настилки са мокри и хлъзгави. Живущите от близките населени места се оплакват, че катастрофите в Ришкия проход са нещо обичайно при всяко влошаване на времето.

В официалния сайт на Агенция Пътна инфраструктура е публикувана следната информация за второто ПТП:

Движението на МПС по път II-73 в Бургаска област е ограничено поради ПТП.

Обходен маршрут: по път III-7302 Смядово – Велики Преслав, път II-74 Велики Преслав – Търговище и  през път II-48 /Котленски проход/ за тежкотоварните камиони. За леките автомобили от разклона при с. Камчия по път  III-7305,  Вресово и през Айтоски проход.Трафикът се регулира от "Пътна полиция".