Едно от най-натоварените пътища в държавата е на път да постави национален рекорд по брой на катастрофи, станали за възможно най-кратко време, информира Нова телевизия.


То е важен кръстопът - място, където се пресичат два пътя от републиканската пътна мрежа. Там има знак „Стоп", заради който маршрутът на много водачи завършва в крайпътните канавки. 

Рени Иванова преживява истински ужас на натоварения път. „Идвах от Пазарджик по посока Белово. Огледах се, нямаше коли. При преминаване през кръстовището усетих силен удар. Спомням си, че започнах да се въртя. Оцелях по чудо”, разказва тя.

Катастрофата е станала на натоварен кръстопът. През него минава целят трафик към курорта Велинград.

„Заблуждават се, че този път е с предимство и не спират. Другият проблем е, че няма добра видимост”, казва един от шофьорите.

„Тук е жива касапница. Ежедневно има катастрофи. Служителите от местното РПУ слагат патрулки. Застават и като регулировчици и въпреки това стават катастрофи”, коментира кметът на Община Септември Марин Рачев.

„Мантинелата се направи допълнително след ремонта на пътя, за да защити заведението и караулката, защото колите от катастрофите стигаха до него”, посочи инж. Явор Митев - зам.- кмет на Община Септември.