Поршето, предизвикало тежка катастрофа със загинал рано тази сутрин на Околовръстното на София, вече е на паркинга на СДВР. Очаква се полицията да съобщи повече информация за тежкия инцидент.

Колата е буквално помляна, съобщава sofia24.bg. 

Както БЛИЦ съобщи, тежка катастрофа стана тази сутрин между два автомобила в София на Околовръстното шосе близо до "Ринг мол". Един човек е загинал, други двама са ранени и са откарани в болница.

Скандално! Ето кой е джигитът с Поршето, сътворил трагедията край "Ринг мол", карал с над 200 км/ч

Във Фейсбук под снимките от трагедията се появи скандален коментар от мястото на инцидента, в който двама свидетели разказват за случилото се:

"Станахме свидетели на катастрофата и се впуснахме да помогнем. На мястото, шофьорът на пометения автомобил, се опитваше да извади бабата и дядото, а софийският пияндурник говореше по телефона, цитирам:

"Ударих една кола, панамерата е на кайма"...   Малко след това влязохме в спор, в който ни попита ние българи ли сме, че да защитаваме тия чужденци?!?!?! Изключително безскрупулен боклук!!! Без извинение!!!!!".

Шофьорът на луксозния автомобил е бил в “нетрезво състояние”. Така го определи Михаил Главчев пред Нова телевизия. “Той беше около нас, говореше по телефона”, спомня си мъжът.

”Обзе ме гняв, когато той се обърна към мен с думите: “Какъв българин си ти, че си се загрижил за чужденци”, разказа още очевидецът.

“Движихме се в обратна посока. След като подминахме мола видяхме “Порше Панамера” да лети с бясна скорост. Много бързо ни подмина. 2-3 секунди след това чухме страшен сблъсък. Видяхме дим и хвърчащи части. Обадихме се на 112”, разказа Биляна Борисова. Обръщат колата и отиват да помогнат на пострадалите.

“Шофьорът на ударената кола се опитваше да извади пасажерите отзад. Чуваше се, че жената диша тежко, а тялото на мъжа беше безжизнено”, разказа още Борисова.

Първо пристига екип на “Спешна помощ”, малко след това пристига и полицията. “Почувствахме се безпомощни, когато не успяхме да отворим вратата на обърнатия автомобил”, каза още свидетелката.а

По думите им шофьорът на луксозния автомобил се е държал нагло. “Това, което ми направи най-лошо впечатление е, че органите на МВР не намериха никакво основание да го задържат”, разказа Главчев, който е завършил академията на МВР.

Шофьорът на удареният автомобил “Форд”, разказал на очевидците, че карал с около 60км/час, а двамата френски граждани са били гости у нас.

Както БЛИЦ съобщи, загиналият е французин. Жена на 62-години, също французойка, е с тежки травми в "Пирогов". Те са пътували от Банско към летище "София". 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук