Шофьорът, чийто автомобил се заби в магазин във Варна, разказа ексклузивно пред БЛИЦ как се е стигнало до мелето.

Водачът е на 21 години, казва се Павел. Той е управлявал автомобила Range Rover.

По неговите думи пред репортер на БЛИЦ, той е пътувал със своята приятелка. И двамата не са пострадали.

Вижте какво безумие сътвори шофьор на джип, който щеше да убие колега във Варна СНИМКИ

Той разказва, че се е движел по бул. „Ген. Колев“ в посока „Чаталджа“. На кръстовището с „Чаталджа“ дава мигач и предприема ляв завой. Твърди, че друг автомобил – „Форд“, бил малко по-напред от него, но в средната лента, която е само за направо. Водачът на „Форда“ се чудел накъде да поеме, в един момент започнал да завива на ляво и му пресякъл пътя.

За да избегне удара, водачът на Роувъра рязко завил наляво и се забил в магазина. Ударът е бил сериозен, което си личи от щетите по целия магазин. Еърбеците са се отворили, вратите са намачкани. Очевидно скоростта не е била малка.

Шофьорът на Форда се казва Веселин. Той е на 36 години и също пътувал с приятелката си. Тя разказа пред БЛИЦ друга версия – че водачът на Роувъра с превишена скорост е влязъл в лявата лента. Самият Веселин заяви: „Не съм бил в средна, а в лява лента, пред него, дойде с висока скорост и ми мина отляво и предприе завой с висока скорост“.

Павел твърди, че се е движел с около 50-60 км/ч. За това кръстовище тази скорост е доста голяма.

По думите на двамата водачи, пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни. Няма пострадали хора. Пътуващите в двете коли са се отървали само с уплах.

На кръстовището, където е станал инцидентът, обикновено се събират много хора заради намиращите се там търговски обекти. Истински късмет е, че инцидентът е станал в неделя и че по това време все пак не е имало много минувачи.

Предстои разследващите органи да установят какво точно се е случило.

Междувременно репортер на БЛИЦ засне изтеглянето на автомобила от магазина за техника.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук