Около 17,30 ч. днес е станал инцидент със съпредседателя на ПП Кирил Петков. Автомобилът, в който се е возил той, е катастрофирал около 17,30 ч. на входа на Аксаково.

От пресцентъра на партията съобщават, че Петков не е ранен и е в добро състояние. В катастрофата са пострадали двама пътници  от другия автомобил, които са настанени в болница "Света Анна" във Варна. Единият от тях по-късно е починал.

Борисов с първи коментар за фаталното меле с Петков! БЛИЦ TV

От ПП съобщиха, че причината за катастрофата е внезапно изскочил автомобил от път без предимство. Информацията за отнемането на предимството беше потвърдена от НСО. Военен прокурор и военен следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

В ефира на bTV се включи старши комисар Андрей Ангелов - директор на Областна дирекция на МВР-Варна.

"Преди час и половина на основния път Варна-Добрич автомобил на НСО се движи в посока Варна. Точно преди влизане в град Аксаково от второстепенен път на знак "Стоп" не спира друг автомобил и се включва в пътното платно, реализира се ПТП, при което водачът на втория автомобил най-вероятно на място е починал.

Извънредно: Кирил Петков катастрофира тежко

В първия автомобил, който е на НСО, е имало четири човека, във втория - двама човека, мъж и жена. Имаме жертва във втория автомобил - шофьорът.

А пасажерът - жената, е настанена в болница с множество травми, наранявания. Водачът на автомобила на НСО също е настанен в болница.

Неговото състояние е добро. По първоначални данни всички останали пътници са добре, но са откарани за преглед в болница. В момента предстои да се направи оглед и процесуално-следствени действия", заяви Ангелов.

И президентът е имал катастрофа с кола на НСО

Преди две години имаше катастрофа с кортежа на  Румен Радев. Тежкотоварен автомобил се блъска в кола на Националната служба за охрана точно на 3 март 2022 г.  

Инцидентът с кортежа на президента се случва на пътя за Пловдив около 10 часа. Държавният не пострада, но двама души от екипа му бяха с наранявания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!