Стотици дойдоха на опелото на 22-годишната Светомира Станчева, която загина в тежка катастрофа на 28 септември в Шумен, информира БНР.

“Искам да призова всички мирни граждани: бъдете малко по-съвестни във всяко свое действие, пазете хората около себе си, пазете се и вие. Аз днес изпратих своето дете по светлия й път и искам да запазя всички деца на земята и всички хора да живеят максимално добре и в спокойствие“, каза бащата на младата жена Анатолий Станчев.

Семейството е поискало разрешение от общинската администрация за мирно шествие на 7 октомври. Очаква се то да започне в 18 ч. на мястото на инцидента на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“.

Да подкрепят семейството на Светомира в църквата „Свети Три светители“ дойдоха стотици.

Според призив в социалните мрежи се очаква тази вечер в часа на фаталния инцидент - 21:15 ч., съпричастни шуменци да се съберат на мястото на катастрофата, в която загина Светомира Станчева.

Припомняме, че в петък Окръжният съд в Шумен остави под домашен арест 18-годишният Жeчко Георгиев, обвиняем за катастрофата. Според все още неокончателната експертиза в кръвта на Жечко не са открити следи от наркотични вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук