Две деца пострадаха в катастрофа с училищен автобус. Инцидентът е станал вчера рано сутринта. Шофьорът е трябвало да откара учениците до гимназията в село Владимирово. Той също е пострадал.

Малко след 7 сутринта, както всяка друга сутрин, училищният автобус се е отправил към училището. В района на село Д-р Йосифово шофьорът губи управление и се забива челно в дърво. В превозното средство има 2-ма ученици, на 17 и 18 години, а шофьорът е най-тежко пострадал

"Шофьорът беше веднага приет в Спешно приемно и от операционния блок. Тежка беше операцията, но завърши благополучно. 17-годишното дете е с черепно мозъчна-травма с фрактура на лицеви кости, по-обезобразено е от едната страна. Другото дете е в ортопедия с фрактура на бедрена кост", обясни началникът "Хирургия" в МБАЛ - Монтана д-р Красимир Каменов.

От болницата в Монтана увериха, че няма опасност за живота на учениците. Близките на пострадалите са притеснени и търсят причините за инцидента.

"Сутринта тръгва на училище като всеки път, отива жив и здрав и получавам после известие че е катастрофирал. Защо?", попита бабата на едно от пострадалите деца.

Резултатите от направените на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни. Вероятната причина за катастрофата е мократа пътна настилка, от падналия дъжд рано сутринта. По случая се води разследване.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук