Появи се видео от брутална катастрофа, при която е загинал 23-годишен младеж. Инцидентът е станал на 20 март, информира marica.bg.

"Човекът, който удари с колата си тази на сина ми и причини смъртта му, е напуснал страната. Това се случи веднага след задържането му за 24 часа. Всички в Спешното видяха, че той е неадекватен и миришеше на алкохол."

Това сподели бащата на загиналия Йордан Ясен Бозуков, който предостави кадри от камери в района борса „Марица“, където на 20- март стана зверската катастрофа.

От  нощните кадри се вижда как в 20.57 ч. колата на  23-годишния Йордан е настигната от движещ се с висока скорост автомобил. Следва  удар, при който колата на момчето се завърта и забива в ограда.

С него са пътували приятелката му и 23-годишно момче, които са оцелели. Шофьорът, който ги е ударил с мерцедес, собственост на фирма, е 58-годишният Лютви от кърджалийското с. Бялка. Той бе задържан за 24- часа и освободен. 

"Йордан почина след 9 дни в ОАИЛ на хасковската болница. Благодарен съм на лекарите там за огромните усилия, които полагаха дни наред въпреки мозъчната смърт на сина ми, бореха се до последно. Благодаря и на пожарникарите и хората от КАТ за бързата реакция. За съжаление Данчо нямаше шанс. Случаят е подобен на този, при който загина Милен Цветков, това  с пияните и дрогирани шофьори трябва да спре. Как така при нанесени толкова тежки травми е освободен само след 24 часа шофьорът, който ги е причинил", пита съсипаният баща.

Той каза, че е предупредил разследващите, че шофьорът, който е представител на мощна фирма, ще напусне страната. Той вече е в Турция, това че имаме споразумение не гарантира, че той ще бъде издирен и доведен пред съда, допълва бащата. 

От районната прокуратура казаха, че не е постъпила информация Лютви да е напуснал страната. Предстои делото да бъде прехвърлено в Окръжната заради настъпилата смърт и тя трябва да изясни къде е обвиняемият.

Погребението на Йордан Бозуков е в събота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук