Верижна катастрофа е станала на автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресслужбата на МВР. Към 09:07 часа в полицията е получен сигнал за пътен инцидент в района на 62-и км в посока Пловдив.

Според първоначалната информация на около 5 км след „Траянови врата“ е  възникнала верижна катастрофа между 6 автомобила.

Няма пострадали. Движението в района на инцидента е ограничено в посока Пловдив и се пропуска контролирано в аварийната лента.

Временно движението при 62-ри км на АМ "Тракия" в посока Пловдив след тунел "Траянови врата" се осъществява в аварийната лента поради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост като спазват стриктно указанията на "Пътна полиция", уточняват от АПИ.

Това е втора катастрофа в рамките на няколко часа в съботния ден. 

Както БЛИЦ писа малко преди това в района на 133-и км по АМ „Тракия“, посока София, се преобърна тир с турска регистрация. Шофьорът не е пострадал.

Пътният инцидент блокира напълно движението в района на 132 км на магистралата, в посока София. Камионът, превозващ селскостопанска продукция, внезапно се е преобърнал. 

Водачът е загубил контрол, вероятно в следствие на заспиване, ударил се е в мантинелата и тирът се е обърнал. Двамата водачи не са пострадали, отказват медицинска помощ. 60 метра мантинела е скъсана, съобщиха от полицията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!