Зетят на прегазената от Дачия бургазлийка с разтърсващи думи за смъртта на възрастната жена, както и с признания за шофьора, който я уби. БЛИЦ припомня, че трагедията се разигра на 30 септември.

70-годишната бургазлийка е пресичала бул. "Захари Стоянов" пред хипермаркет Мосю Бриколаж. Докато е вървяла, Дачия, управляван от 59-годишен бургазлия я връхлита, пише flagman.bg.

Той е минал на червен светофар и така отнел предимството на пешеходката. Ударът е бил толкова жесток, че възрастната жена е починала още в линейката.

Оказало се, че тя отивала към строителния магазин, за да купи някои материали за ремонт на апартамента си в жк "Меден рудник". Там посрещала внучката си и съпруга й Давид Александров с четирите им деца, които живеят в Русе.

Тя бе за мен като баба и майка, признава Давид. Убеден е, че е в рая - там, където няма болки, старини. Давид Александров е потресен от отношението на шофьора, който дори не се е обадил, за да изкаже съболезнования, нито да каже, че съжалява.

Ето и целият пост на Давид Александров: 

Трудно ще напиша тази публикация, но виждам, че е необходимо. Жертвата в това нелепо убийство е бабата на моята съпруга, която реално я отглежда като своя дъщеря и посвещава старините си на нея.

Аз съм я приел като моя баба и майка, защото отношението й към мен беше като към син. Тя е и прабаба на нашите четири дечица, едното сега е на 2 месеца (добре, че ни посети на гости в Русе преди месец, за да го види).

Тя правеше ремонт изненада на своя апартамент в Меден Рудник, за да направи още по-добри условия, когато я посещаваме, затова е и отивала на Mr. Bricolage да разгледа може би плочки, боя или нещо друго. 

Тръгва да се прибира и да пресече, за да отиде на спирката отсреща и да изчака автобуса си. Натиска бутона на светофара, той светва зелено за нея, червено за колите.

Една кола спира съвсем нормално и тя тръгва, подминавайки я обаче, втората я помита и я изпраща метри напред и днес може да отиде на мястото и сами да видите на какво разстояние е паднала след пешеходната пътека. 

Един човек на 59 г. възраст я помита, а до ден-днешен нито сме го чули, нито сме го видели, нито изказа своите съболезнования. Само знам, че е отишъл с адвоката си в полицията на следващия ден да дава показания.

За адвоката има време, а за близките няма, не се и позаинтересува за погребението, за човека, който уби. Между другото - макар и на 70 г. като я видите няма шанс да й ги дадете, в нея имаше още години живот. 

Утешителното е, че преди години тя обикна една свещена книга - Библията и Господ Иисус Христос стана най-важното нещо в живота й.

Така ние сме убедени и знаем къде пребивава вече и че мъка, тъга, старини не я следват, но раздялата тук на земята ще остане, защото някой не гледа светофара. Спирам до тук. Останалите изводи си ги правете вие!