Катастрофа в Монтана, подобна на случая с Милен Цветков, се размина без жертви. Шофьорът избяга.

Около 17 часа на оживения булевард "Христо Ботев" при ж-п гарата в Монтана, няколко автомобила изчаквали на червен светофар, когато зад тях със силна скорост друг лек автомобил не спрял и се врязал директно чакащата кола "Пежо", която се намирала в лявата пътна лента на еднопосочното движение.

В ударения отзад автомобил са били жената шофьор и дете на 7 години, което е било на задната седалка. За щастие те са били с поставени правилно колани и това им е помогнало да се запазят от по-сериозни наранявания и са се разминали само с уплахата от случилото се.

Шофьорът, причинил катастрофата, беше напуснал местопроизшествието, но малко след това е открит и задържан, съобщава БНТ.

Той бе доведен на мястото на инцидента с негов спътник, който не отричаше да са употребили алкохол, но отказаха да бъдат записани, след което екипът ни бе помолен да напусне.

По думите на жената, управлявала ударената кола, шофьорът на автомобила, който ги е блъснал, е бил в нетрезво състояние, само по бельо и с джапанки.

В ПТП-то няма сериозно пострадали хора.

Заради продължаващите и в момента действия на полицията по установяване на обстоятелствата около катастрофата, в момента движението на булеварда в едната посока се извършва в две ленти и от КАТ предупреждават шофьорите да бъдат внимателни, когато преминават от там, тъй като левият завой се извършва от средната лента, чиято посока на движение по принцип е направо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук