Видеозаписи, които показват как дрогираният Фехти Фикри от Шумен „лети“ из Морската градина на Бургас със Сеата си и едва не отнася момиче с тротинетка по пътя си взриви мрежата.

Гонката започва малко след 21:30 ч., когато 29-годишният мъж е засечен да се движи с автомобила си по крайбрежната алея от патрулен екип на Пето РУ, пише Флагман.

Полицаите веднага му подали светлинен и звуков сигнал да спре, но наглият шуменец не се подчинил. Дори натиснал газта и от района на ресторант „Воденицата“ до хотел „Приморец“ се правел на Михаел Шумахер.

Кадрите показват, че е можело да се стигне до огромна трагедия. По пътя си Фехти Фикри е можел да помете и случайно преминаващи, които използват топлата вечер за разходка край морето.

Във видеото се вижда, че бесният шофьор се разминава с влюбена двойка и момиче с тротинетка, които изобщо не осъзнават какъв водач се е насочил към тях. Гонката с ченгетата е продължила до плажа край Морска гара, където Сеатът навлязъл в ивицата, гумите му затънали в пясъка и започнали да буксуват.

След няколко неуспешни опита да се измъкне от пясъчния капан, Фехти заключил вратите на колата и отказал да излезе от нея. Той оказал яростна съпротива, което наложило полицаите да използват физическа сила и белезници.

Фехти Фикри е бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна - за употреба на амфетамин и метамфетамин. Той е отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.