Лек автомобил "Мазда" с кърджалийска регистрация се заби в крайпътно дърво на бургаската ул. "Транспортна" след бясна гонка с полицейски служители, съобщава Флагман.бг. 

Инцидентът е станал срещу магазин "Декатлон", в посока кръговото движение към кв. "Сарафово". 

По първоначална информация, водачът е превозвал бежанци, не е спрял на стоп палка, подадена от униформените, което е довело до бясна гонка през града.

Заради високата скорост и мократа настилка водачът вероятно е изгубил контрол над автомобила и се е качил на тротоара, след което колата се е завъртяла и е забила в дървото, коментират свидетели, които в момента на ПТП-о са били в района. 

По данни на сайта, в автомобила е имало 15 мигранти. 

Колата се е движела от Созопол към областния град. Преминала е през бул. „Тодор Александор“, надлез „Владимир Павлов“, кръговото на „Трепезица“, а малко по-нагоре по бул. „Струга“ му е подаден сигнал за спиране със стоп-палка. Шофьорът обаче с мръсна газ продължава към УМБАЛ-Бургас, преминава през целия бул. „Стефан Стамболов“ и на кръговото на изхода на Бургас до магазин „Метро“ завива в посока  кв. Сарафово по ул. „Транспортна“.

След светофара в района срещу мол Бургас плаза шофьорът губи контрол над колата, удря се в бордюра, качва се на тротоара и буквално изкоренява дърво, преобръща се и спира на една страна. 

Районът е изключително оживен, там се намира терминалът в жк „Изгрев“, на който винаги има чакащи автобуса пътници. Заради мола и хипермаркетите човекопотокът е много голям и цяло чудо е, че няма невинни жертви или пострадали. 

Общо 15 души – предимно млади мъже, са извадени от колата. Те бяха целите в кръв и се оплакваха от различни наранявания. Качени са в няколко линейки и транспортирани за прегледи в УМБАЛ-Бургас.

По непотвърдена информация, един е в по-тежко състояние. Засега няма информация за самоличността на шофьора и какво е неговото състояние.

Това е вторият подобен инцидент от днес, предизвикана от каналджия. По-рано гонка имаше и с Ауди на пътя Бургас-Созопол. Водачът - грузински гражданин, разбрал за пункта на гранична полиция в района на местността Пода, обърнал рязко посоката си, навлязъл в насрещното, като се забил в няколко автомобила. Шофьорът и 12 нелегални мигранти зарязали колата и са избягали в гориста местност, но половин час по-късно са открити.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ