Точно в 9,30  часа започна следственият експеримент за катастрофата на пловдивския бул. "Руски", в която загинаха трима души. Експерти от полицията  измерват различни разстояния, за да установят с точност всички детайли около трагичния инцидент.  На експеримента присъства и вдовицата на загиналия в мелето Атанас Ламджиев- Корнелия Петкова, съобщава "Марица".
Тя случайно разбрала, че ще се провежда такъв експеримент и веднага пристигнала.

Пред медиите жената обясни какво й е разказал единственият оцелял в зверския удар. Димитър е бил на задната дясна седалка, когато е станал инцидентът.

Той си спомнил, че всичко станало за по-малко от една секунда.
 

Атанас се опитвал да прави обратен завой пред спирката до Бунарджика, за да потегли в посока към гарата, когато аудито на Любомир Трайков ги връхлетяло.

Когато се свестил от удара, Димитър видял, че Атанас и Виолета вече са издъхнали, а седящата до него Поли, която почина по-късно в болницата, не можела да си поеме въздух.
 

Корнелия Петкова коментира и гласуваните от парламента по-високи глоби за джигитите на пътя, но каза, че се съмнява в техния ефект.  Жената съобщи, че в момента обмисля две получени предложения за работа и се надява скоро време да подпише трудов договор.