Все още не е установен водачът на Мерцедеса, който катастрофира на кръговото до Сити център-Аспарухово и „кацна“ на помпената станция в него, а след това избяга от местопроизшествието, пише "Монитор". 

В момента продължава работата по установяване на шофьора, който е катастрофирал с луксозното возило, както и техническите експертизи, които да дадат повече яснота за възникването на инцидента. Тъй като автомобилът е лизингов и фирмен, е трудно да се установи кой е бил зад волана. Изяснява се дали има записани ползватели на скъпото возило, казват от местната полиция.

Това обаче е неприемлива версия за варненци, според които умишлено се укрива богаташко синче, предизвикало катастрофата. В подкрепа на тази версия са и свидетелства на очевидци, които твърдят в групата „Виждам те КАТ-Варна“, че избягалия от катастрофата водач е младо момче.

От полицията допълват още, че са получили самопризнания, но разследването продължава до установяване на човека, управлявал автомобила в нощта на инцидента.

Мощният „Мерцедес AMG GT 63 S“, чиято цена е малко над 180 000 лв. бе изоставен на 18 август през нощта, след като се врязал в рекламните пана, които са поставени в кръговото кръстовище. Нанесени бяха значителни материални щети, а колата бе почти във вертикална позиция. Сигналът за катастрофата бе подаден около 1,30 сутринта от преминаващи граждани.

Потребителите в мрежата веднага свързаха инцидента с "Мистър Кеш", който помля Mercedes Brabus GT 63 за над 400 бона. Темата за злополучното кръгово кръстовище обаче продължи да е актуална, след като няколко дни по-късно на същото място в кв. “Аспарухово” стана друга катастрофа, отново в късните часове.

Както БЛИЦ писа снимка, публикувана във Фейсбук групата "Аспарухово – най-добрият квартал на Варна” показа този път „Мини Купър", който излязъл от пътното платно и се забил в загражденията на кръговото. Според очевидци, шофьорът се е опитвал да „дрифти“, но не е успял да овладее колата и катастрофирал.  

Освен това потребителите в социалните мрежи нарекоха въпросния пътен възел заради честите катастрофи "новия Бермудски триъгълник".