Меркурий -  планетата, която отговаря за интелекта, обмяната на мисли и идеи, за  информацията и пътуванията, излиза от ретроградност. Този ден е като бял лист, на който пишем близкото си бъдеще. Може да започнете всичко отново, на чисто, загърбвайки старото, пише астрологът Ивелина Пенчева в хороскопа си за tribune.bg.

„8-ят слънчев ден е Ден на Благодат, на Вси Светии, свързан е с преображението. Това е ден на чудесата и подмладяването, на планета Уран и отчасти Слънцето. Благоприятно време е за преход към ново духовно качество. Ден на почитание и поклонение пред светците. Именно днес можем да получим Божията благодат“, добавя астрологът.

„Това е един от онези странни дни, когато може всичко да се случи. Бъдете готови за неочаквани неща. Днес ще им върви на всички, които са разкрепостени и са готови да рискуват. Денят способства всички начинания, особено с елемент на авантюризъм. Проблемите започват да намират своето неочаквано решение. Добре е нищо да не се планира. Плановете може да се объркат“, предупреждава Ивелина Пенчева.

„Живейте свободно и независимо, а не по график. Не си правете изводи само по чутото. Добре е да се проявява гостоприемство, безкористност, да се помага на всеки, който се нуждае от помощ, да се осъществяват нови запознанства“, добавя тя.
„Това е ден за неочаквано разкриване на информация. Благоприятно е за пътуване, но само на къси разстояния. Време е за освобождение от всичко старо и ненужно, което възпрепятства прогреса ни“, уточнява астрологът.

„Това е и ден за очистване, затова се препоръчва измиване, подстригване, козметични процедури. Полезни са водните процедури. Подходящо е за всякакво гадаене и сега можете да пробвате да надникнете в бъдещето“, добавя тя.

„Да не се започват съдебни процеси и операции с недвижима собственост. Неподходящо време за ремонт и за рутинна работа. Не се препоръчва да се подписват важни документи, да се сключват сделки и договори (освен устни)“, предупреждава Ивелина Пенчева.
В този ден се препоръчва вярност на всички мъже към своите жени.

„Храната трябва да бъде разнообразна. Може да ядете каквото искате. Ако не ви се яде, не се насилвайте. Добре е да пробвате нещо ново. Препоръчват се тонизиращи продукти. Полезно е да се изпие чаша кафе, 50 гр коняк за повишаване на тонуса и подобрение на умствената дейност. Да се ядат лимони, киви, ананас, праскови и други богати на витамини продукти“, съветва астрологът.
„Препоръчва се носенето на пъстри дрехи. Избягвайте сивите тонове, а най-вече червено-кафяво“, добавя тя.

Сънищата пък сега са пророчески, ако са ярки и близо до утрото. „Всичко свързано с ключалки, ключове, коридори и ограничено пространство – означава лишаване от свобода, затвор, болница. Ако сънувате животни, може да станете жертва на лъжци, клюкари, да тръгнат слухове за вас“, уточнява астрологът.