Известният руски астролог Павел Глоба е готов с хороскопа си за следващата година.

Веднага уточняваме, че в скоби е указан периодът от гледна точка на промените, настъпили след създаването на „зодиакалния календар”. Някои астролози, по-специално тези в Германия, твърдят, че движението на Слънцето спрямо звездното небе се е променило заради промяната в земната ос – нещо, което е потвърдено и от учените от НАСА.

Поради тази причина периодите на отделните зодиакални знаци са се променили. Нещо повече - зодиите вече не са 12, а 13, като последният, фатален, знак се казва Змиеносец.

В скоби до всеки зодиакален знак е изписан новият период, през който той действа. Ето защо, ако сте родени на 5 август например, сте Лъв, а не Рак.

Но да се върнем на прогнозата, която личният астролог на руския президент Владимир Путин – Павел Глоба, е направил за следващата година. Подбрали сме най-важното, а именно – от какво трябва да се страхува и за какво да се подготви всяка една зодия за 2020 г.
 
Овен (18 април — 13 май) 21.03—19.04
Най-важното е да не преследвате привидения. Останете на вълната на положителното настроение, което ще е присъщо за вас от самото начало на 2020 г.

Телец (13 май — 21 юни) 20.04—20.05
Внимателно следете за здравето си. Това е най-важното нещо за следващата година. Не трябва да се доверявате прекалено много на лекари и медикаменти. Най-добре се вслушвайте в себе си, почивайте си повече и по-често излизайте сред природата.

Близнаци (21 юни— 20 юли) 21.05—21.06
Не спирайте да се отнасяте с лекота към живота. Основното е да продължите да се движите по пътя с най-малко съпротивление и всичко ще бъде наред!

Рак (20 юли — 10 август) 22.06—22.07
Раците се страхуват от риска и затова често се отдават на мечти, вместо на решителни действия. И през следващата година нещата няма да са по-различни. Младите представители на този зодиакален знак обаче трябва да поемат някакви рискове.

Лъв (10 август — 16 септември) 23.07—22.08
Целенасочеността и смелостта, които са присъщи за Лъвовете, през 2020 г. ще бъдат на макс и ще дадат своите положителни резултати, дори и в личните отношения. Вярвайте в това и дерзайте смело!

Дева (16 септември — 30 октомври) 23.08—22.09
В стремежа си да помогнат на всички, през следващата година Девите могат да си навлекат куп неприятности и здравословни проблеми. Да сменят работата си или това, с което се занимават, ще е най-разумното нещо, което ще направят през 2020-а.

Везни (30 октомври— 23 ноември) 23.09—22.10
Смяна на работата и въобще на всичко ще е присъщо и за Везните през следващата година. В този план ги очакват големи успехи.

Скорпион (23 ноември— 29 ноември) 23.10—21.11
Скорпионите работохолици през 2020 г. могат да прекалят в желанието си да направят всичко, но ако проявят разум, могат да се окажат на гребена на вълната и да жънат успехи и уважение.

Змиеносец (29 ноември— 17 декември)
За този зодиакален знак известният астролог няма прогноза, тъй като се придържа към традиционните зодии.

Стрелец (17 декември — 20 януари) 22.11—21.12
През 2020 г. вечните скитници Стрелци ще трябва да направят избор между семейство и неговия уют и славата. В същото време има голяма вероятност всичките ви „страхотни“ планове да се окажат просто екстравагантни проекти.

Козирог (20 януари — 16 февруари) 22.12—19.01
В желанието си да постигнете материален успех на всяка цена, ще успеете значително през идната година. Така че няма от какво да се страхувате. Новаторският дух ще ви помогне много да постигнете целите си.

Водолей (16 февруари— 11 март) 20.01—18.02
Новаторският дух ще превърне живота на Водолеите в истински празник. Необичайни и креативни идеи – това ще е Водолеят през 2020 г.

Риби (11 март — 18 април) 19.02—20.03
Новата година ще ви вдъхне повече увереност, тъй като предишната е била доста успешна за вас. Най-важното е да успеете да съхраните това чувство, желанието да постигнете още повече и радостта в душата си. И не се страхувайте от нищо!

Впрочем, това просто правило за успех трябва да се разбира от всеки един зодиакален знак.

Защо не се сбъдват прогнозите на астролозите
За това си има няколко причини. На първо място, най-вероятно зодиакалните знаци са се променили и вие вече не се Лъв, а Рак. Или пък загадъчният и никому неизвестен и безинтересен Змиеносец.

Не е изключено и да се отнасяте прекалено скептично към астрологичните прогнози, да не вярвате в тях и да гледате на съветите на астролозите с насмешка.

Но основното, което си струва да разберете и в което трябва да повярвате е, че астрологът, гадателят и дори магьосникът, който може да промени този свят към по-добро, сте самият вие. Затова, на първо място, трябва да повярвате в силните си страни и неограничените си възможности!