Екстрасенсът Макс Гордеев разказа какво я очаква Украйна през летните месеци и дали въоръжените сили на Киев ще успеят да си върнат окупираните територии.

Според него това може да се случи само, когато Путин издъхне.

„Ще има много военни операции през лятото. Въоръжените сили на Украйна ще работят много активно. В момента виждам активност, сила и енергия. Това е много яко“, казва тарологът.

„Покровителят на Украйна е Ярило – богът на Слънцето. Затова, колкото повече наближава лятото, толкова повече сили и енергия ще има украинският народ и ще е по-целеустремен към победата“, каза той.

Според него руснаците ще избягат от страната, а Киев ще започне да затвърждава добрите си позиции и ще си върне това, което му принадлежи.

Според него през юни ще има много руски атаки, но те няма да са така мащабни, както до момента.

„Ще обстрелват териториите на юг. Има опасност и за централната част на страната, например Киев и Чернигов. Тези градове през юни може да станат обекти на обстрел от страна на Русия“, прогнозира Гордеев.

Според него първата половина на юни ще бъде белязана от битки. „Тогава ще започнат най-активните сражения и е важно украинците да са много внимателни. Втората половина на месеца обаче също няма да е лека. Все пак няма от какво да се страхуват украинците“, категоричен е тарологът.

По думите му руснаците ще се изнервят на силната контраофанзива на украинците и са възможни терористични атаки.

„Путин иска да уплаши украинците отново и отново. Иска да се предадат. Това обаче няма да се случи, колкото и да бомбардира градовете“, категоричен е той.

Какво ще е положението на фронта?

„Първата карта, която получих беше Феникс. Това е митична птица, която се преражда от пепелта в нещо голямо. Тоест от пепелта ще се издигне енергията. Това предполага, че на фронта ще има попълване на войски, оръжие и вяра“, каза той.

Ще успеят ли въоръжените сили на Украйна да освободят окупираните територии през лятото?

Не мога да кажа, че ще си върнем всичко обратно през лятото, но може да освободим голям град, като Бахмут например. Лятото ще има много промени, които ще допринесат за това.

А Крим?

Това ще стане в края на лятото и началото на есента. Ще има някаква масивна атака, удар. Ще трябва много сила за връщането му в ръцете на украинците. Първо трябва да се гледа към другите окупирани градове. Крим е черешката на тортата. За него ще трябва да се почака 2-3 години“, смята тарологът.

Според него през лятото руснаците ще започнат да отстъпват.

„Тази година Украйна ще премине през активната фаза на войната. Това е 100%“, каза той.

Какво ще се случи с украинската икономика?

„Всички разбираме в какво състояние се намира страната в момента. Войната отнема всичко. Затова лятото ще бъде трудно за мнозина финансово“, завърши той.

Превод и редакция БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук