Овен
Корги

Независимият дух на Овена не би търпял твърде покорно куче. Коргито е вашата сродна кучешка душа. То е дръзко и винаги готово за приключения. Доберман и питбул са вторият и третият по съвместимост избор.

 
Телец
Фокстериер

Твърдоглави? Кой, вие ли? Ще си намерите еша, ако вземете фокстериер. А дългите разходки, от които се нуждае, ще ви помогнат да преодолеете мързела. Ще ви допаднат и породи тип “летящ парцал” – кокершпаньол или ласа апсо.
 
Близнаци
Шиперке

Кучетата от белгийската порода шиперке са интелигентни, любопитни и беладжии. Да ви напомнят на някого? Може да се пробвате и с не по-малко любознателните бийгъл или далматинец.
 
Рак
Санбернар

Най-грижовното куче – санбернарът, е второто “аз” на най-грижовния зодиакален знак. Верен другар ще откриете и в ротвайлера или в породата на филмовия герой Хачико – акита ину.
 
Лъв
Шиба ину

Древната китайска порода шиба ину е тъкмо като за кралска особа като вас, господарю Лъв. Елегантният немски дог или лъвоподобният тибетски мастиф (най-скъпата порода) също са отличен избор.
 
Дева
Бордър коли

Интелигентно, работно, дисциплинирано и предпазливо – вашето другарче в живота трябва да е от породата бордър коли. Добър избор са благородният и верен лабрадор ретривър, както и с умното куче немски шпиц.
 
Везни
Голдън ретривър

За вас най-добър четирикрак приятел би било кучето голдън ретривър – очарователно, мило, умно, добронамерено и вярно същество – точно като вас. Ще ви пасне и благородното сърце на немската овчарка.
 
Скорпион
Немска овчарка

Вие не търсите куче, на вас ви е нужен приятел – може би единственият, на когото ще вярвате изцяло. Това е, разбира се, немската овчарка. Но не пренебрегвайте и пуделите и йоркширкските териери.

Четете в новата ни рубрика ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества. 
 
Стрелец
Хъски

Хъскито е кучето на пътешественика и приключенеца. Вземете го. Вие не търсите покорен, а равнопоставен другар със собствено мнение по всички въпроси. Или изберете по-стабилния характер на мастифа.
 
Козирог
Английска хрътка

Те са упорити, мислещи и своенравни същества. Ще ви се подчинят, ако спечелите доверието им. Доста са докачиви – също като вас. Може би ще ви бъде забавно да гледате и френски булдог или пък боксер.
 
Водолей
Афганска хрътка

Независими, дори малко непослушни, афганските хрътки ще ви допаднат, макар и да хората ги смятат за глуповати. Те са предани и смели и ужасно упорити. Сигурно се досещате на кого приличат.
 
Риби
Боксер

Боксерите са грижовни и силно интуитивни кучета. Те са и много игриви, което означава, че винаги може да ви отвлекат от тежките мисли. Ако не искате боксер, ще ви подхожда и очарователният голдън ретривър.

Източник: Труд