11-годишни деца, въоръжени с нож, ограбиха дядо в монтанското село Владимирово. 82-годишният Методи Иванов е трудно подвижен. Той разчита на чужда помощ и затова вратите на дома му обикновено са отворени, съобщава bTV.
Наскоро момче и момиче от махалата в селото го посещават неочаквано. Децата познават дома на възрастния мъж по друга причина – идвали от време на време да му помагат за животните. Именно така разбрали къде държи портфейла си. В деня на престъплението в него има 370 лв.

Дядо Методи обаче се усеща и хваща момичето, но то го заплашва с нож. По-късно човекът се обажда на полицаите, а те намират парите в младежа още същия ден. Детето обаче отрича това и твърди, че дядото се опитал да го сплаши с бастуна си.

За момчето и сестрите му се грижи баба им. Според нея бащата не се интересува от тях, а майката работи в София от около седем години.

„Това дете е било подтикнато от съвсем други деца, които системно си вършат тези работи”, обяснява тя и е категорична, че внукът ѝ не е извършил кражбата.

Бащата на момичето твърди пък, че само младежът е участвал в обира.

„Ние не знаехме. Дойде монтанската полиция, и ние дойдохме, и той беше вътре и излезе и му дадохме на полицая всичките пари, една пачка пари”, разказва той.

Жителите на махалата твърдят, че станалото не е нищо необичайно.

След случката родителите на двете деца са предупредени. Дядо Методи пък вече заключва вратата си. Той споделя, че плаче и денем и нощем.