14 автомобила с подправени документи от три автокъщи в Кюстендил са открити при специализирана международна акция, която се провежда в няколко района на страната. Акцията се е провела в областта от ОДП-Кюстендил под наблюдението на прокуратурата. В нея не са участвали италиански карабинери, както по-рано съобщиха медии. Задържан е за 24 часа 38-годишният А.Т. от Кюстендил, в чиито дом са открити подправени печати и документи за чуждестранни автомобили, дипломи за професионална квалификация.
Проверени са общо 11 автокъщи с 395 автомобила, като в тези в Дупница, където неотдавна бе проведена масирана акция, не са открити нарушения. На задържаните автомобили са били подменяни годината  за производство на  леките автомобили, сред които има марка "Пежо", "Мерцедес" и "Ауди". Тепърва ще се прецени дали прокуратурата ще поиска удължаване на мярката за неотклонение на 38-годишния мъж. 
Собствениците на автокъщи в Дупница сами настояват да им се направи проверка, за да се спре да се спекулира един път завинаги. "Нищо друго не правят освен да отклонят инвеститорите от общината", заяви пред БЛИЦ кметът на Дупница Атанас Янев. Той поясни, че е ставало въпрос за предприятие, в което е трябвало да бъдат вложени 300 милиона долара. Янев все пак е уверен, че инвеститорите все пак ще осъществят идеята си в Дупница. Те не са глупави и видяха още след първата акция, която се проведе в Дупница, че няма никакви нарушения, каза още Янев.  
БЛИЦ припомня, че същевременно става ясно, че дупнишкият районен съд отхвърли исканията, отправени от Районна прокуратура в Дупница за одобряване на действията по претърстване на автокъщите в района на града и изземването на автомобилите след първата акция. Тогава освен на автокъщите се акцентира и на претърсването на домовете и офисите на т.нар. братя Галеви. Оказа се обаче, че от конфискуваните 10 автомобили при спецакцията в Дупница на 15 октомври за 9 са представени оригинални документи. Тогава бяха  образувани 6 досъдебни производства за десет автомобила и два мотоциклета, а за 61 автомобила са представени само фотокопия на документите. /БЛИЦ