Трима души са убити, а един е ранен на военно летище в Русия. Убийството е извършено рано тази сутрин от наборен войник в руския град Воронеж.

По първоначални данни, 20-годишният войник Антон Макаров се е скарал с дежурния по полк майор Сергей Ермолаев, който пристигнал на проверка, взел оръжието му и започнал да стреля. На помощ се притекъл шофьор, който също бил прострелян. След това се е барикадирал на територията на поделението. 

Според източник от правоохранителните органи, жертвите са двама офицери и един наборен войник. Двама са издъхнали от огнестрелни рани, а един - от удар с брадва. 

Властите на Воронежка област са потвърдили факта на извънредната ситуация във военното летище. "Да, има такъв факт, сега ние самите изясняваме всички подробности, там (на летището) има няколко загинали".

Информацията беше потвърдена и в Западния военен окръг, като отбеляза, че командването на звеното и правоприлагащите органи издирват нападателя.

"На 9 ноември 2020 г., около 5:00 сутринта, военнослужещ от ежедневния отряд в парка на една от военните части, дислоцирани в района на Воронеж, нападна служителите на отряда, пристигнали да проверяват дежурството, и, завладявайки оръжието на офицера, избяга. В резултат на нападението трима военнослужещи са смъртоносно ранени.

Командването на военното поделение, заедно с правоохранителните органи, предприемат мерки за откриване и задържане на нападателя ", съобщиха от областта.

По първоначални данни, войникът Антон Макаров се е скарал с дежурния по полк майор Сергей Ермолаев, който пристигнал на проверка, взел оръжието му и започнал да стреля. На помощ се притекъл шофьор, който също бил прострелян.