4 години след разстрела на популярния лихвар от Банско Васил Донев-Доневио през 2012 година, вдовицата му Ивелина Андонова напусна курортния град и се установи в София. В края на миналата година Ивелина започнала работа в столична фирма и заедно с двете си деца скъса връзката си с Банско, пише struma.com.
 Според запознати Ивелина взела това след решение след обречените и съдебни дела, продължили с години, да получи наследство от съпруга си и да събере дълговете му. Тя загуби делото за наследствения си дял във фирма Вайк-2005” ООД, срещу бизнес партньорите на убития й мъж братята Йордан и Иван Еринини-Джипсовете и Константин Обецанов. Като законен представител на двете си деца Ивелина поиска да и бъдат изплатени около 100 000 лева, за дяловете на съпруга и в тази фирма, но се оказа, че дяловете на мъжа и били изкупени от Йордан Еринин месеци преди той да бъде убит.

От друга страна Ивелина имаше сериозни проблеми с големия син на Васил Донев, който след смъртта на баща си се прибра от чужбина, пое бизнеса му и заведе дело срещу брат си и сестра си, децата на Ивелина и Васил, да му изплатят дял от вноските, които той е погасявал по наследен кредит от баща им.

Безкрайно разочарована, че не можа да спаси нищо от бизнеса на мъжа си Ивелина прекъсна връзките си с курортния град, твърдят нейни близки и е решена да започна нов жив за себе си и децата си в столицата. Припомняме, че Васил Донев бе застрелян от килъри

до кравефермата си в разложкото с. Баня на 3 юли 2012 г. Килърите убиха и шофьора му Бинко Робов, както и работничката Емине Кьосова, които се возеха заедно с него в джипа му. Джипът му бе направен на решето и години наред от килърите няма следа. Убийството виси неразкрито. Веднага след смъртта му се започнаха разприте и съдебните делби за наследството му.