Трийсет и четирима заподозрени, включително 9 държавни служители, бяха арестувани по обвинения за "създаване и управление на престъпна организация за печалба" в четири областни центрове в Турция. Това съобщават от полицията в Къркларели. 

За четирима души, живеещи във Франция и България, са издадени съдебни решения за арести.

Според получената информация, са установени 34 заподозрени, включително държавни служители, в Къркларели, Одрин, Текирдаг и Истанбул по време на операцията "Граничен камък", извършена от екипите на провинциалното командване на жандармерията под координацията на главния прокурор на Къркларели, като същите лица са заподозрени в "създаване и управление на престъпна организация”, "противопоставяне на Закона за огнестрелните оръжия и ножове № 6136", "трафик на наркотици", "производство и търговия с наркотици", "подкуп", "злоупотреба с длъжност", „контрабанда на животни”.

В едновременна операция в 4 областни градове бяха заловени 34 заподозрени, в това число и 7 в Къркларели, 1 в дирекция "Храни, земеделие и животновъдство" в Истанбул и 1 в командването на жандармерията в Къркларели. Заподозрените са отведени в жандармерията за разпит.

Установи се, че по време на телефонни разговори помежду си заподозрените са използвали кодови думи като „фураж” за нелегалните животни, „ракия” за наркотични вещества и „бъдете внимателни маймуната прогледна” за екипите на жандармерията, посочват от полицията.

Установило се, че държавните служители, които са били задържани, са давали регистрационни обици за животни, които са придобили незаконно, на членовете на престъпната организация. Хората от групата са разговаряли помежду си с радиостанции, докато са прекарвали нелегално животни от пограничните райони. Бандата използвала нелегална кланица в Къркларели.

При извършени претърсвания по домовете и работните места на заподозрените са открити и иззети 30 килограма наркотици, 153 нерегистрирани животни, 5 радиостанции, 3 пистолета, 853 регистрационни обици за животни и машинка за слагане на обеци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: 24rodopi.com