Ало-измамници се обаждали от името на вътрешния министър Младен Маринов в родния му град Тетевен. Това призна самият той в кулоарите на НС пред медиите. Номерът не минал, както не минал и при опитите им да звънят в самото МВР.

"Обаждали са се и в МВР, но се отказват в момента, в който усетят, че не се получава", допълни министърът. По думите му до няколко месеца разследващите ало-измамите се готвят да стигнат и до дирите на организаторите на престъпните схеми. В Главна дирекция "Национална полиция" са сформирани специални звена, за да работят по тези престъпления.

Такива звена са създадени и в три от областните дирекции във Варна, Велико Търново и Русе. Това са центровете, където се генерира тази престъпност. "Това ще е един дълъг процес", коментира Маринов за това кога се очертава МВР да се справи с ало-измамниците.

Той благодари на медиите, защото по наблюдения на полицията хората, които са били предварително информирани от медиите, не се връзвали на такива измамници. "Медиите са силен лост. Активността от ваша страна води до намаляване на случаите. Ало-измамниците се пробват, но не се получава, когато попаднат на информиран човек", добави Младен Маринов.