Гръцката полиция арестува трима българи, в които бяха намерени девет фалшиви кредитни карти. Информацията за злоупотребата е дошла от бразилска банка,предаде Дарик радио.
По сигнал на Интерпол, гръцката полиция е следила трима българи, които днес бяха заловени.
Информацията за злоупотреби с фалшиви кредитни карти идва от банка в Сао Паоло в Бразилия. Банката получила оплакване от клиент за изтеглени 2000 евро като собственикът на кредитната карта никога не е посещавал Бразилия. От камерите за охрана на банката била снета информация за самоличността на лицето, което изтеглило сумата. Установено било, че фалшифицирането на кредитната карта е станало с инсталирана микро камера на банкомат в началото на ноември.
Фалшификаторите – трима българи, преди дни отново се върнали в Гърция и полицията ги арестувала. В тях са открити девет фалшиви кредитни карти, с които само за няколко дни тримата са изтеглили голяма сума пари. В момента се води следствие за финансовите параметри на измамата.
Това е поредният случай в Гърция на арестувани българи, за които се предполага, че са част от международен канал за фалшифициране на кредитни карти. /БЛИЦ