На 20 юли сутринта, в Русия са били задържани началникът на КАТ Алексей Сафонов, както и още 35 ръководители на различни подразделения в Ставрополския край. Практически са арестувани почти всички висши ръководители на КАТ в окръга.

Задържаните са заподозрени в организиране на престъпно сдружение, вземане на подкупи, злоупотреба с власт и други корупционни престъпления.

За задържането на служителите на реда, заподозрени в корупция, е съобщил в мрежата руският депутат Александр Хинщейн, информират световните издания.


На снимката: Арестуваният шеф на КАТ в Ставропол Алексей Сафонов

Висшите пътни полицаи са арестувани при специална операция на Министерството на вътрешните работи и Федералната служба за охрана на Русия, с подкрепата на Росгвардия. 

 "По същество на територията на Ставропол действаше истинска мафия, която печелеше от всичко - от регистрационните номера и пропускането на тежкотоварни превозни средства до търговията с пясък", пише депутатът от Държавната дума Александър Хинщайн в интернет.

Подробностите за операцията все още не са оповестени. Не е известен дори приблизителният размер на незаконно придобитите средства.

Има обаче не по-малко интересни фотографии от претърсването на имението на шефа на ставрополската пътна мафия. От тези снимки става ясно, че мащабите на корупцията във ведомството са били огромни.

На подобна къща би завидял всеки цигански барон

Добре дошли в музея на корупцията
И накъде без "златна" тоалетна?
А ето и видео от "двореца" на задържания шеф на КАТ в Ставропол Алексей Сафонов