Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан.

Това съобщи Нова тв.

Той е бил арестуван в Дания. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

В Дания Бизюрев има приятел, при който е бил на гости още миналата година. Още в началото на разследването на Тина Ивайлова и GlasNews тази информация бе съобщена.

Както БЛИЦ вече писа, младият мъж е задочно обвинен в причиняването на смърт с особена жестокост. Очакват го от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или такъв без замяна.

Според информация на прокуратурата, Рангел е напуснал България на 24 юли сутринта. Качил се е на самолет за Германия от летището в столицата.

Именно там се предполагаше, че се укрива и до този момент Рангел, уви явно той се е подвизавал в Дания.

30-годишният мъж работи и живее в чужбина от няколко години. Връща се по веднъж или два пъти в България за почивки. Дете е на разведени родители.

Очаква се да бъде предаден на българските власти.

БЛИЦ припомня, че тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов. Предполага се, че става въпрос за поръчителство при теглене на кредит.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук