Мъжът, обвинен, че е наръгал бездомно куче в столичния квартал "Надежда", е задържан за 72 часа. Това съобщават от прокуратурата.

Д. Д, на 40 години, е обвинен в това, че на 20.11.2020 г. около 08:30 ч. в гр. София, ж.к. "Надежда", пред денонощен магазин, е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил трайно увреждане.

Обвиняемият е намушкал с нож обикновено непородисто куче и деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването на 20.11.2020 г. в жилището на обвиняемия в ж.к. „Надежда“, гр. София, са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително.

На Д. Д. е повдигнато обвинение и за това, че на горепосочената дата и място, е държал огнестрелно оръжие – 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси - 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
 

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които на Д. Д. са повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.