От близо две години Алексей Петров не се е чувствал заплашен. Това казва председателят на съдийската комисия и член на Управителния съвет на Българската федерация по карате Георги Ривов.   

Георги Ривов

Последният разговор на Георги Ривов с Алексей Петров е пет дни преди атентата.

„Моето убеждение - след срещите ми напоследък с него, е, че той беше твърде спокоен. Твърде спокоен беше. Аз лично в дадени моменти не съм забелязвал охраната му“, твърди д-р инж. Георги Ривов, член на УС на Българска национална федерация по карате.

Двамата се познават от 90-те години на миналия век. Среща ги каратето, на чиято национална федерация по-късно Алексей Петров става председател, а Георги Ривов дълго време е генерален секретар.

Алексей имаше няколко лица. Той имаше дарбата много бързо да качи някой в облаците. Естествено, другото му лице, което не се харесваше, е да приземява също толкова бързо.

Аз съм го виждал в светлата му страна. Не съм го виждал в другите му роли. Чувал съм много, но не съм го виждал“, казва  Георги Ривов в сутрешния блок на bTV.

През годините спортът сближава Алексей Петров с различни хора. „Румен Николов беше там, Пламен Ангелов, Сергей - голяма част от политиците са минали през този спорт. Г-н Петко Петков се е занимавал с бойни изкуства.

Да, г-н Бойко Борисов е бил част от федерацията. Даже бих казал, че през 2001 г., когато той стана главен секретар на МВР, ние го избрахме за почетен президент на Българска федерация по карате. Да, г-н Кирил Петков е тренирал карате“, каза още той.

Дали обаче Петров е бил архитект на сегашното правителство, Ривов не знае. Но не изключва това да е мотив за убийството му.

„Той се опитваше, според мене, да работи за държавата. Може би в тази си роля е бил неудобен, може би връзките му с различни  среди и смяната му на ролята като позиция в държавата би застрашила някои хора.

Не можем да изключим нито властовия фактор, нито парите, нито отмъщението“, поясни още Георги Ривов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук