„Надявахме се това да се случи, затова всички в семейството ми одобряваме решението”, каза бащата на убитата Яна в Борисовата градина през 2011 г. Явор Кръстев след като научи за решението на ВКС да върне делото срещу Николай Русинов-Чеци за преразглеждане в столичния апелативен съд. „Ще ми да вярвам, че новия състав ще потвърди присъдата на софийския градски съд за доживотната присъда на Чеци”, допълни почерненият баща.
Според него не било естествено апелативния съд да приеме, че дъщеря му не била убита по особено жесток начин и така присъдата на Чеци да бъде намалена до 19 години затвор. Явор Кръстев е сигурен, че при новото разглеждане на делото съдиите ще забележат пълното отсъствие на морални принципи у Николай Русинов и неестествената липса на чувство за вина.

„Знаем, че при новите обстоятелства делото се проточва прекалено дълго и това е мъчително за нас”, каза още Кръстев и допълни: „Но вече преживяхме какво ли не, затова само тържеството на справедливостта ще ни крепи да издържим още. По необходимост познавам делото срещу убиеца Чеци в детайли и съм убеден, че всички събрани доказателства безспорно доказват вината му”.