Народният представител Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, отива на съд. Народният представител от ДПС е обвинен за хулиганство и противозаконно пречене на орган на властта на изпълни задълженията си.
На 1 май тази година на входа на град Костенец Методиев изпреварва неправилно и не се подчинява на полицейска палка. Малко по-късно през същото място преминава бус, който превозва футболния отбор на град Самоков. Спрян е за проверка, един от пътуващите е без документи. На мястото пристига и Методиев, който започва да размахва депутатската си карта и да се държи непристойно, като заплашва полицаите. След което Методиев звъни на шефа на РУП – Костенец. Той му отвръща да остави полицаите да си вършат работата. Така преди месец се стигна до повдигане на обвинение.  

След като получи обвиненията, депутатът предпочете да мълчи. В интервю за NOVA през месец юли обаче призна, че е вадил депутатската си карта.

„Не съм размахвал депутатската си карта , но съм се легитимирал, дал съм си депутатската карта на съответния мним служител от МВР, за да удостоверя, че съм депутата и в качеството си на такъв искам информация”, каза тогава Методиев.

Името на Методиев не за първи път влиза в полезрението на медиите. Разследване на NOVA ви разказа за неговото частно енерго за махалата в Самоков. Но до обвинение така и не се стигна.

През 2013 г. пак показахме как индиректно Бат Сали стои зад купуването и продаването на гласове в Самоков. Прокуратурата не намери доказателства.

Методиев е депутат вече втори мандат. В момента той е на свобода с наложена мярка "подписка".