Бум на кражбите регистрираха в Дупнишко. Крадците върлуват по селата. Само за една нощ са извършени няколко домови кражби в Крайници и Яхиново, пише струма.бг.

Видеокамера на къща в село Крайници, собственост на Румен С., е заснела един от крадците. На видеото се вижда как млад мъж минава покрай автомобилите, паркирани на улицата пред къщата. Крадците са задигнали електрожен и инструменти от гараж там.

Дворът на възрастна жена от селото също е бил обект на набези от крадците. Тя видяла двама мъже да обикалят навеса в двора, но не посмяла да излезе навън. Дори не се обадила в полицията да търси помощ, защото живее сама в края на селото и се страхува, че ако съобщи за тях, ще я нападнат през нощта.

В същата нощ са задигнати и инструменти от камион, паркиран пред дома на собственика му в село Яхиново. Крадците обикновено действат по двама – единият пази отвън, другият тараши вътре в домовете на хората.

В Бобов дол обаче един крадец не е имал техния късмет – да открадне и да изчезне. 44-годишният ром от Бобов дол Васил Н. се промъкнал през нощта в жилище на свой съгражданин, след като отворил вратата с подправен ключ.

Собственикът бил буден, усетил, че някой отключва входната врата, скрил се зад нея и когато Васил влязъл, го халосал по главата. Повалил го с няколко юмрука в тялото и позвънил на тел 112. За броени минути пристигнала патрулка и полицаите от РУП – Бобов дол задържали 44-годишен крадец. Срещу него е образувано досъдебно производство за влизане с взлом.