Маскирани и въоръжени мъже нахлуха снощи в касов център във Враца и заплашиха двете касиерки с нож. Взели са около 4 000 лв. Както БЛИЦ писа нападението е извършено малко след 19 часа и то след като залата напуснали две клиентки.

Двете служителки седели спокойно и разговаряли, когато врата се отворила и вътре нахлули двама, съобщава БНТ.


В 19:13 касата работи, влизат двама маскирани въоръжени с ножове. Заплашват касиерката в лицето с нож да им даде парите, които са налични при нея и тя им ги предава и напускат веднага, тичайки към 147-ми блок", разказва собственикът Ивайло Иванов.

Нападателите били добре маскирани

"Плътно. Само очите се виждат. Маска, суитчър с качулка и буквално само две очи се виждат", допълва той.

Затова двете жени били силно уплашени в първия момент, но действали съгласно правилата.

"Натискат паник бутон служителите. Идва СОТ, полиция, аз и това в общи линии се е случило", разказва още собственикът.

Касиерът Георги Цветков пък от своя страна казва, че всеки нормален човек би се уплашил при такова нещо. "Било нож или каквото и да е било огнестрелно оръжие. Всеки би се уплашил, ако му насочат пистолет, нож или дори джобно ножче да бъде със заплахата, че аз ще те убия, ако не ми дадеш парите", допълва той.

И от страх, но и заради правилата жените дали парите доброволно без да се съпротивляват.

"Всички касиери са инструктирани още при започване на работа, че ако се случи такова нещо, дават, каквото им искат без никакви съпротиви, без никаква самоинициатива. Най-важното е да се запази тяхното здраве и живот. Парите са материална щета. Човекът няма резервни части", заяви собственикът.

Щетата беше установена с ревизия късно през нощта.

"След като преброих и двете каси, точно 3 988 и 44 стотинки липсват. За тия 5 години, в които работя тука, такива липси не сме имали. Имали сме някакви 10-20 лева примерно, но чак такива липси - не", допълва касиерът.

По думите на собственика и двете касиерки са разстроени. "Но слава Богу са здрави и живи. Няма пострадали. Само щетите са материални", уточни той.

Щетата за офиса не е малка, твърдят хората и дори приемат случилото се с ирония.

"Явно напоследък е модерно. Вчера банка, днес банка, онзи ден обменно бюро и сега пък на нас ни се е паднало", завърши той.

На никого не е направило впечатление около центъра да се навъртат съмнителни типове. Касите работят от доста време, имат редовни клиенти и до този момент хората не са имали никакви проблеми с никого.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!