Откраднат български камион с натоварени 59 нелегални мигранти е бил засечен по пътя към Солун. Гръцката полиция извършва масови проверки на камиони и леки коли за нелегален трансфер на мигранти, съобщава "Труд".

Товарният камион е бил в системата за издирване след кражбата му в България. Полицията го спира за рутинна проверка по магистралата Комотини – Солун. Установяват, че камионът е откраднат и арестуват шофьора за кражба и фалшифициране на документите на колата. По непотвърдена информация от полицията арестуваният шофьор е 60-годишен българин.

По документи камионът е превозвал изолационни строителни материали. На полицията прави впечатление, че за подобен товар е прекалено скъпо да се извозва с този тип камион. При разтоварване на стоката на място властите откриват в камиона 59 нелегални мигранти, които съобщават, че са платили по 1500 евро на човек, за да бъдат закарани до Солун. Влезли с лодки от Турция по река Марица. Поради голямата бройка на мигрантите полицията разследва арестувания шофьор за участие в престъпна група.