Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков обяви в профила си във Фейсбук, че е биологичният баща на 4-месечното бебе на задържаната за убийството на съпруга си Пейо Пеев в София - Габриела Славова.

"Имам основание и съм сигурен, че съм биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев".

Тъщата, душила до смърт 44-г. Пейо, се оказа дипломат от кариерата, а щерка й Габриела имала забежка със... СНИМКИ

Той публикува и становище на своя адвокат Пламен Борисов, който обяснява, че е заведен иск за установяване на произхода на детето. Става ясно, че Минков е искал да припознае детето още преди да се роди, но Славова се е омъжила за Пеев, с което автоматично бащинството му се приписва на него. 

Ето какво разкрива адвокатът: 

"Г-н Велико Минков има основание да вярва и е сигурен, че е биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. По силата на презумпцията за бащинство, покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова.

Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голяма дете.

За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост.

В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща."

 

Минков е на 32 години, от Русе. Той беше избран за депутат от ПП на изборите на 21 ноември. След като тогавашното правителство беше одобрено от парламента, той подаде оставка. 

В коментар под публикацията си той изразява опасение, че казусът с детето няма да бъде решен скоро: "Има вероятност да се усложнят и да продължи с години невъзможността на сина ми не просто да бъде отглеждан от мен, а и да има въобще контакт с мен".

Както БЛИЦ съобщи, 33-годишната Габриела Славова също е била кандидат за депутат от ПП, но в Бургас. 

В понеделник заради двете си деца Габриела бе пусната под домашен арест, а майка ѝ Красимира Трифонова, за която се твърди, че е душила Пеев от задната седалка на автомобила, остана зад решетките. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук