Велинградският мафиот Ел Чапо за пореден ден бойкотира държавността. Този път – с призив към гражданите да не изпълняват заповеди, които според вътрешното им убеждение противоречат на закона и Конституцията, съобщава "Монитор".

В стила на сицилианската мафия той отправи и брутално послание към прокурора, който го наблюдава.

Ел Чапо Божков, който наскоро излезе с номера, че не знае къде се плащат данъци, размаха пръст на НАП и прокуратурата, че работят. Брутално нарушение, по логиката на бизнесмена, срещу когото има 18 обвинения е, че въпросните институции работят, при това всеки ден.

Ел Чапо от Велинград обаче намеква, че има и хора, които могат да се поддадат на неговите заплахи и оферти от дистанция и призовава „честните и доблестни хора”, склонни към корупция, да се присъединят към неговия престъпен отбор.

От четвъртъчния брифинг на Васил Божков във Фейсбук тава ясно, че той е вбесен, че наблюдаващият прокурор по част от делата му, не му играе по свирката. Става ясно също така, че наблюденията му върху прокуратурата датират от месеците, в които започнаха разследванията срещу него и това явно го притеснява и вади от релси.

В типичния си мафиотски стил Ел Чапо от Велинград задава отговори на въпросите, които сам си задава. Накрая беглецът от правосъдие размишлява върху темата що е то престъпление.

Забравил за любомите си комикси и анкети, Божков този път се представя за завеждащ бюро жалби срещу НАП и прокуратурата и благодари на троловете, които сътрудничката му Ивет Добромирова му е подсигурила да кликат на постовете му, за сигналите, които уж му изпращат. Намеквайки по този начин, че ще им се отблагодари и по добре познатите и типични за него начини – в кеш.

Всичко това се случва на фона на разкритията, че незнаещият къде се плащат данъци е теглил огромни суми от банки, които е ползвал по свое усмотрение. Парите са му носени директно, а от намеците му излиза, че е заделял суми за „такса спокойствие”.

Днес Васил Божков е спазил инструкцията на русата си съветничка и е пуснал илюстративен материал към поста си вместо да направи скучно и фъфлещо видеообръщение. От снимките се вижда, че мафиотът следи наблюдаващия го прокурор, което е индиректна заплаха към него.