Попълнете търсена ключова дума или фраза

Брат на един от адвокатите на Миню Стайков обявен за международно издирване 

https://blitz.bg/kriminalni/brat-na-edin-ot-advokatite-na-minyu-staykov-obyaven-za-mezhdunarodno-izdirvane_news682750.html Blitz.bg

Алекси Трифонов е издирван като участник в нелегалното производство на цигари в Карнобат

София, България 01 Юли 2019, 12:04 8352 прочита 6 коментара
Според разследващите, едно от основните действащи лица, организирали незаконното производство на цигари в разбитата фабрика в Карнобат през лятото на 2018 г. е Алекси Трифонов – брат на станалия популярен преди седмица за фалшифициране на документи адвокат на Миню Стайков – Красимир Трифонов.

Сагата около държания зад решетките Миню Стайков става все по-заплетена. На повърхността излизат имената на множество приближени на алкохолния бос, оцапани в съмнения за пряко участие в нелегални дейности.
Наскоро за един от най-близките сътрудници и адвокати на Миню Стайков -  Станислав Коев възникнаха сериозни съмнения относно търговия с влияние по повод на организиран ловен туризъм за двама съдии от Върховния административен съд в частното ловно стопанство на Стайков – „Кабата“.

Последният нов персонаж в плетеницата от действия е друг подопечен на Миню Стайков адвокат – Красимир Атанасов Трифонов, вписан в адвокатска колегия Сливен, за който са налице съмнения за документални престъпления – фалшифициране на документи, в опит да помогне на Миню Стайков по обвинението за източване на еврофондове.

Както Станислав Коев, така и Красимир Трифонов, освен адвокат на Миню Стайков, е и общински съветник, но в Карнобат от квотата на ВМРО. Интересен факт е, че от общо 21 общински съветници в Карнобат се оказва, че близо половината са роднини, настоящи или бивши служители с алкохолния бос, или свързани с него биографично по друг начин.
 

Адвокат Красимир Стефанов

Красимир Стефанов е свързан с майката на Миню Стайков (Станка Стайкова) като неин съдружник в дружеството „Нет Акуизишън“ АД, което притежава най-голям дял в най-голямата компания от империята на Миню Стайков - „СИС Индустрийс“ ООД.

Покрай историята с адвокат Красимир Трифонов изплува и името на неговия брат Алекси Атанасов Трифонов, който също се оказа в полезрението на разследващите органи. Алекси Трифонов е издирван не само в България, но и в цяла Европа през Шенгенската информационна система ( ШИС ). Търсен е от правоохранителните органи във връзка с участието му в престъпна група, както за незаконно производство на цигари в старата мандра на гр. Карнобат (собственост на сина на кмета на Карнобат – Георги Димитров), така и за източването еврофондове чрез подставени лица – повечето от които деца на служители във фирмите на Миню Стайков. Именно за тези незаконни дейности в момента Миню Стайков лежи в следствения арест.

Алекси Трифонов, макар и издирван от органите на реда, се води, че работи в „СИС Индустрйс“ ООД като пазач. Разследващите органи считат Алекси Трифонов за едно от основните действащи лица в организираната престъпна група, занимавала се с незаконно производство и разпространение на цигари от разбитата през лятото на 2018 г. незаконна фабрика за папироси в гр. Карнобат.

Оказва се, че до 2013 г. братът на Алекси Трифонов – адв. Красимир Трифонов пък е бил собственик и управител на две еднолични дружества („Консулт Табако 2011“ и „Консулт Табако 2012“), чиито наименования смислово се свързват с тютюневи изделия.

Подобно на мафиотските структури, явно алкохолният бос Миню Стайков има афинитет към използването на свои подчинени и техните деца за своите начинания. Този вид зависимости гарантират по-голяма сигурност при риск от изтичане на информация. 
 

6 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам