Разкрито убийство в Бургас разплете и два заплетени случая на банкови обири с крупни суми. Процесуалната история на това дело започна само преди около 20 дни, когато две лица, които се разхождали в кв. Долно Езерово край Бургас, са установили труп на млад мъж с огнестрелна рана.

Незабавно са били предприети съответни процесуални действия. Установява се обаче, че трупа на този 35-годишен бургазлия всъщност е бил местен, т.е. има няколко местопроизшествия, които са затруднили значително разследващите. Това коментира пред Нова тв прокурор Йовита Григорова.

Заключението на съдебните лекари е, че смъртта на мъжа е настъпила два дни по-рано - на 16-ти ноември. Точно в този период паднаха много валежи и това допълнително е затруднило разследването, разказа още прокурорът.

Обирите, които впоследствие сега разкрихме датират от 2015 и 2016 година. Те са за почти половин милион лева. В хода на разследването на убийството сега са разпитани над 100 свидетели, назначени са девет експертизи.

В резултат на тази брилянтна работа се е стигнало до личността на заподозрения, който в момента е и обвиняем. Установи се, че това е един млад човек, роден в Шумен и от няколко години пребиваващ в Бургас. Прострелването е станало с Калашник, който е бил утрит край езерото Вая. Това е един много блатист район, разказа прокурорът. 

Към момента към делото за убийството има и обилни данни, които трябва да се оформят в конкретни доказателства, за да се направи пряката връзка между оръжието на престъплението и обирите, допълни тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!