Шестият човек от организираната престъпна група с лидери Николай Мечков и Петър Биберов-Кюфтето е Данаил Стефанов. Днес от Специализираната прокуратура най-сетне разпространиха официална информация с имена, според която заедно с Мечков и Биберов в групата влизат Галин Б., Румен Я. и Станислав С.
Това са добре познатите на полицията Галин Бекяров, Румен Георгиев и Станислав Стоянов. Данаил също е присъствал в списъка за задържане, но е успял да се измъкне и е обявен за издирване, съобщава "24 часа".
 
Шумната акция започна в 9 часа на 2 юни като първо е бил задържан Николай Мечков заедно с гардовете си. Обиски, претърсвания и разпити се извършваха до късно вечерта.
 
Към момента продължават процесуално-следствените действия, групата е наблюдавана от няколко месеца, заяви днес старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас, който участва в конференция за трафик на хора.
 
Според съобщението на спецпрокуратурата членовете на престъпната група на Мечков и Кюфтето са трафикирали през страната мигрантски групи от 10 до 30 души, имали са и издънки.
 
Възможно е броят на обвиняемите като част от престъпна група да се увеличи, както и някои от задържаните да бъдат подведени под отговорност за престъпления, които се разследват на ниво окръжна или районна прокуратура.
 
Бандата е разработвана от бургаски антимафиоти, използвани са и СРС-та.