В края на август т.г. жената отишла в заложната къща с малчугана си на ръце. Тя поискала от продавачката да й покаже какви златни обеци се предлагат. Обслужващият персонал любезно отключил витрината и изложил накитите, с които разполага заложната къща, пише Флагман.

Продавачката извадила таблата, на която били наредени общо 53 броя обеци и ги предложила на измамницата. Крадлата започнала да се пресяга през ръцете на жената, взимала обеци, после пак ги оставяла. Накрая продавачката й направила забележка. В този момент обаче ловката майка грабнала с два пръста 2 чифта обеци и докато служителката й каже да ги върне, тя сръчно скрила в дрехите на детето си единия чифт, а другият го пуснала в ръката на продавачката. Цената на присвоените украшения била 215,17 лв.

Крадлата продължила с наглостта си. Поискала търговецът да измери грамажа на върнатия чифт накити, уж, че възнамерява да ги купи. Малко след което излязла от заложната къща и повече не се върнала. Тогава продавачката прибрала обеците отново в таблата, но забелязала, че един чифт липсва. Чак тогава осъзнала, че била ограбена.

Същият ден майката срещнала своя позната, която помоли да предложи откраднатите обеци в друга заложна в Бургас, защото нямала лична карта. Приятелката й се съгласила и двете отишли в търговския обект. Там продавачът изтеглил украшенията, теглото им било 4,06 гр и ги приел в залог срещу сумата от 165 лв. Срокът на залога бил 30 дни, но след изтичането му, обеците били продадени.

Във втората заложна къща имало обаче монтирано видеонаблюдение и измамницата веднага била разпозната от органите на реда.

Оказало се, че кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, тъй като бургазлийката от ромски произход била осъждана за тежко умишлено престъпление за лишаване от свобода за 1 година, която не била изтекла. На всичко отгоре, след това била осъждана още два пъти за престъпления от общ характер, като наказанието за едното не било изтърпяно, сочи проверка на свидетелството за съдимост на жената.

Предвид, че крадлата признала вината си и съжалила за престъплението, което извършила в заложните къщи, съдът преценил да я прати зад решетките за 5 месеца.