Действително Петър бе мой познат и приятел от преди повече от 15 г. Работихме по едно време заедно, но впоследствие бизнесът му доста напредна. Той е човек, който цяла България познава заради млечните продукти, които произвежда с марка "Балкан". Това заяви в ефира на bTV Александър Пелев, адвокат и приятел на убития бизнесмен Петър Христов.
"Петър инвестрираше сравнителни суми в производството и заради това той се разви и стана толкова популярен. Сериозен бизнесмен, който не обичаше да бъде в светлината на прожекторите, дори и с благотворителната дейност, с която се занимаваше", каза Пелев.

Запитан дали е убитият е бил близък до СИК, адвокатът заяви: "В определени времена, доколкото съм запознат, е имал контакти, дори беше партньор в застрахователна компания, но това нищо не значи. България е малка страна и в бизнеса почти всички се припокриват. Всичко останало са версии, ако някой има доказателства, е друго".

"Той бе уравновесен и коректен човек, който държеше на думата си. Достатъчно бе едно ръкостискане и уговорка с него. Бизнесът му с Израел бе в сферата на инвестициите и недвижимите имоти", каза още юристът.

Запитан дали Петър е бил заплашван, Пелев заяви: "Той не се притесняваше за сигурността си, никога не се возеше в брониран автомобил. Ходеше без охрана, само с един шофьор, движейки се свободно по улиците".

"Притеснявам се да разсъждавам в каквато и да е посока. Не бива да изключваме и други версии освен политика и бизнес. Може да се окаже, че е и на лична основа, защото се случват и такива неща в наши дни. Последно време не знам да е имало драма около него, поне не се е чуло. Дори днес се чух с наша обща приятелка от Германия, която е по-близка с него и от мен, и всъщност тя ни запозна. Той не й е споделял нищо притеснително, а те двамата са много близки приятели", заключи адвокатът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!