Заловиха в Монтанско двама мъже, отвлекли жена от Нови Искър, съобщиха от МВР в града на Огоста.

Сцената, която е като от екшън филм, е от 31 март.

Жената е била отвлечена, дрогирана и качена насила в кола в Нови Искър. По пътя обаче тя избягала от похитителите и се скрила в берковското село Бързия.

Към 22.30 часа в полицията в понеделник бил получен сигнал за открита жена в неадекватно състояние. Тя се лутала в района на кметството, когато била забелязана от местни жители.

На мястото бил изпратен полицейски екип, който установил самоличността на жената. Тя била на 41 години от Нови Искър. Пред ченгетата тя разказала, че по-рано същия ден била отвлечена в родния си град. Тя посочила и самоличността на нападателите – двама младежи на 22 и 25 години от същия град. По думите ѝ, те я дрогирали и качили насила в джип, като тръгнали в неизвестна посока. 

В село Бързия жената успяла да избяга, когато била открита от местните. Потърпевшата била прегледана във спешния център в Берковица, оказана й била медицинска помощ и е освободена. 

Във връзка със сигнала са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. В района на монтанското село Благово са установени двамата мъже - на 25 и 44 години от Нови Искър, както и лекият автомобил „Нисан Терано“ със софийска регистрация, за който бил получен сигналът за отвличане. При снетите обяснения и извършения преглед на 41-годишната жена от съдебен лекар при МБАЛ Монтана не са установени данни за извършените престъпления. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук